Info Brasiliansk Vaxning


Brasiliansk Vaxning

Brasiliansk vaxning innebär att man med hjälp av vax tar bort allt eller större delar av sitt könshår. Du bestämmer själv hur just du vill ha det. Denna behandling har blivit mycket populär och idag är det faktiskt en av de behandlingar vi utför mest.

Till skillnad mot rakning så får man ett hårfritt resultat som varar mellan 2-6 veckor beroende på vad man har för hårväxt och hur länge man väntade på utväxt innan vaxning. Hårstrået förfinas varje gång du vaxar, risken för inåtväxta hår och inflammationer minskas och du slipper obehaglig stubb som kliar.
Alla hår som är tillräckligt långa för att få fäste i vaxet följer med. Huden blir slät och hårfriare direkt. Gör du en brasiliansk vaxning regelbundet tröttas hårsäckarna ut och du får en glesare hårväxt och tunnare strån. Därmed gör det mindre ont än vid din första brasilianska vaxning. Vår rekommendation är att vaxa sig var 4:e till 6:e vecka. Bra längd är ca 5 mm. Om du väntar längre med din brasilianska vaxning eller rakar emellan så hinner håren rota sig, smärtan och resultatet liknas som vid första tillfället.

Kärt barn har många namn.. Brasiliansk/Hollywood
Vad som innefattar brasiliansk vaxning och vad som innefattar Hollywoodvaxning kan variera från salong till salong, det finns även många andra smeknamn för intima frisyrer ex Svinx / mohikan sicilianare, osv..
Hos oss har vi valt att dela in intimvaxningen i två varianter för bikinivax, ”traditionell” och ”plus” samt två varianter för intimvax, ”Brasiliansk” och ”Hollywood”. Skillnaden mellan Brasiliansk och Hollywood är att man i det senare alternativet även vaxar mellan skinkorna och kring anus.
För de flesta kunder är det lite nervöst att göra sin första brasilianska vaxning. Vi har allra största förståelse för din utsatta situation och gör allt för att du skall känna dig bekväm. Det är en självklarhet för oss att hålla hög diskretion! Det innebär att vi aldrig diskuterar med någon vem som gjort vad eller hur någon såg ut. När vi vaxar gör vi vårt jobb och koncentrerar oss på det vi gör, ingenting annat.
Det är väldigt viktigt att du känner att du vågar fråga! Inga frågor är dumma frågor. När du går ifrån oss ska du känna dig glad och nöjd!

Att tänka på före behandling med vax
- Om du tidigare rakat dig bör du vänta minst 5-6 veckor innan din vaxning. Detta för att uppnå bästa resultat då håret växer i flera olika faser. När allt hår kommit ut rekommenderar vi dock att du innan besöket klipper ner det det till c:a 5 mm. På detta sätt gör det lite mindre ont och gör vaxningen enklare.
-Första gångerna bör man vara beredd på att det kan det hända att inte riktigt allt hår följer med och då beror det på att den sista växt fasen inte kommit upp riktigt eller att du inte väntade tillräckligt länge innan dit besök.
-Även om det känns omöjligt, försök att slappna av under vaxningen då hårstråna annars kan gå av istället för att ryckas med helt om du spänner dig eller rycker emot. Slappnar du av känns smärtan mindre.
- Använd gärna bomullstrosor och löst sittande byxor när du skall vaxa dig så att huden kan andas och får vila efter vaxningen.
Veckan innan och veckan efter mens är smärttröskeln som lägst. OBS. vi vaxar aldrig brasiliansk under mens!
-Duscha och Skrubba gärna huden innan ditt besök. Efter vaxningen bör huden vila 24 timmar.

Att tänka på efter behandling med vax
-Undvik onödig friktion eller att ta på det vaxade området första timmarna efter vaxning för att inte irritera området mer än nödvändigt.
-Undvik dusch, parfymerade produkter, träning, bastu, solarium och vanlig solande samt att bada i klorerade bad på ca 24 timmar. Detta på grund av att hårsäckarna är öppna och huden är extra känslig. Det kan annars uppstå inflammationer i hårsäckarna.
-Vi smörjer in huden med välgörande eftervårdsprodukt vid ditt besök. Så första dygnet behöver du inte tänka på något.

Hygien och brasiliansk vaxning
Hygien och brasiliansk vaxning går hand i hand. Inför varje behandling görs rummen i ordning-handdukarna på våra sängar byts ut och vi spritar av nödvändiga områden. Vi använder oss handsprit och engångsspatlar och eventuella stålspatlar som används desinficeras och steriliseras efter varje kund. Det är även viktigt att du är ren och har god hygien. Duscha eller tvätta dig gärna precis innan besöket. Vi desinficerar området som ska vaxas innan vi sätter igång.
Vi är självklart utbildade och diplomerade inom intimvax och ”Speed waxing” (teknik som lär dig vaxa smidigare och snabbare) och använder endast vax som är speciellt för intima/känsliga områden från Wax Logic. Det är viktigt att den terapeut du går till har rätt kunskaper och utbildning för att inte skada dig som kund. Hos oss kan du känns dig trygg med det.

Vanliga frågor
Gör det ont? Ja. dock går smärtan snabbt över! Och det är endast rycket som känns. För varje tillfälle så blir det lättare.
Är det värt det? Helt klart.
Hur lång tid tar det? Totalt mellan 10 min och 40 minuter. (behandlingstiden beror på hårväxt och vaxningens regelbundenhet.)
Är det många som vaxar sig? Ja, fler än vad man tror och det är alla typer av människor och åldrar.
Kan någon se in? Nej vi vaxar i ett stängt rum med fördraget fönster.
Får man ta med en kompis? Helst inte då vi upptäckt att detta kan stressa kunden..
Kan man ha sex efteråt? Du bör vänta 24 timmar då friktion och kroppsvätskor kan irritera området.
Gör ni Brasiliansk på män? Nej! På grund av att det kan uppstå en obekväm situation då vi endast är tjejer som vaxar. Vi har även fått oanständiga förslag och närmanden vid vax tillfällen vilket inte är ok eller bekvämt. Detta har gjort att vi nu säger nej till intimvax på alla män.
Får man någon bedövning? Inte på salongen. Men man kan ta 2 värk tabletter 30 -45 min innan.
Hur ofta bör man vaxa? De flesta går var 4:e till var 7:e vecka, det beror på hur snabbt håret växer vilket varierar från person till person. Gör du en brasiliansk vaxning regelbundet tröttas hårsäckarna ut och du får en glesare hårväxt och tunnare strån. Därmed gör det mindre ont än vid din första brasilianska vaxning. Ett starkt tips är att du tar för vana att boka in en tid för återbesök direkt efter ditt besök så slipper fundera på om tider finns när det är dags.

Prisuppgifter på alla vaxbehandlingar hittar du här.