Om 3D-Bryn


Om 3D-Bryn

Vad är Microblading?

Microblading, även kallat Taffy metoden, Eyebrow Embroidery eller mikrobladsteknik, är en relativt ny, manuell metod för kosmetisk tatuering i Stockholm. Det är den hetaste must-have metoden för permanent makeup teknik.

Microblading utförs genom användning av ett manuellt specialistverktyg som hanterar disponibla mikroblad. Det anses vara semi-permanent, i jämförelse med den traditionella hårstrykningsmetoden. Det görs genom användning av ett ytterst tunt blad för insättning av pigment i överhuden. Eftersom vi sätter färgen närmre ytan så framstår linjerna som klarare och skarpare, ungefär som 3D tatuering fast rikare i detalj. Det finns inget ”spill” under huden som när man använder en permanent makeup tatueringsmaskin. Det görs istället med ett tunnare blad (som består av 10-16 små nålar som sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis.

Microblading metoden är idealisk för alla som vill förbättra looken på sina ögonbryn ytterligare. Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett den redan tillgängliga hårmängden. Personer som lider av håravfall, trikotillomani (en impulskontrollstörning som karakteriseras utav ett behov av att dra bort sitt hår, vilket leder till noterbart håravfall och flintskallighet), alopecia areata eller andra tillstånd som orsakar håravfall kan ha stor nytta av Microblading, likväl som andra personer som helt enkelt inte är nöjda med sina ögonbryn.
.

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha dina naturliga ögonbrynsfärg och, om ögonbrynen fortfarande finns kvar, helt och hållet smälta in i dem. Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn än vid tatuering av ögonbryn. Till en början framstår ögonbrynen som mörkare, men bleknar markant under en tvåveckorsperiod. Det är absolut nödvändigt att göra en touch-up eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten.

Resultaten kan vara allt ifrån 1 till 3 år, beroende på de olika faktorerna som påverkar proceduren. Oavsett så rekommenderas det att man gör en touch-up en gång per år för att bevara formen och färgstyrkan.